Chalupa Levandule

Tel.: +420 605 870 700
chalupalevandule@email.cz

Online rezervace

Příjezd:

Odjezd:

.

ZpětZpět na Aktivity

Patří k oblíbeným činnostem když nám nepřeje počasí.

I když vaření přímo na stole není žádnou novinkou, je to pohoda a radost ze společného stolování.

Kompletní fondue sadu i čokoladovou fondue máme pro Vás k zapůjčení.

“Čas strávený u stolu není čas promarněný”

Sýrové fondue

Oloupeme stroužek česneku a vytřeme jím kotlík. Oba druhy sýrů nastrouháme a s vínem a citronovou šťávou necháme v kotlíku za stálého míchání rozpustit. Ve studené vodě rozmícháme solamyl a vmícháme ho do sýrové omáčky. Ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a opepříme. Sýrovou hmotu za stálého míchání ještě jednou krátce povaříme, až je hladká a krémová, poté ji přemístníme na lihový vařič.
Chléb pokrájíme na kousky a podáváme odděleně. Fondue se musí i během jídla mírně vařit. Stále mícháme, aby hmota zůstala vláčná.

Potřebujeme:

800 g bílé bagety nebo bílého chleba,
400 g sýru typu gruyér (event. madeland nebo eidam),
200 g ementálu,
300 ml bílého vína,
1 lžičku citronové šťávy,
2 lžičky solamylu,
1 stroužek česneku,
černý pepř,
trochu mletého muškátového oříšku

Masové fondue s ďábelskou omáčkou

Svíčkovou nakrájíme na sousta, osolíme, opepříme a rozložíme na mísu. Všechny suroviny na omáčku, kromě tabasca, nahrubo rozmixujeme a dáme do misky. Podle chuti opatrně přidáme pár kapek tabasca a zamícháme. Fondue napichujeme na dlouhé vidličky a smažíme v rozehřátém oleji na stole a dochucujeme pikantní omáčkou.

Potřebujeme:

400g svíčkové, sůl, pepř, olej
Ďábelská omáčka:
2-3 lžíce ostrého kečupu, 1-2 lžíce oleje, 2 lžíce sterilizované okurky, 1 červená nebo zelená paprika, 3 sterilizované cibulky, tabasco

Masové fondue

Všechny suroviny očistíme a nakrájíme na kostičky či silnější hranolky, poté rozdělíme do misek.
Olej rozpálíme na sporáku v kotlíku na fondue a postavíme na stůl na ohřívač. Stolovníci si sami na vidličce fritují žampiony, šalotku nebo maso v rozpáleném oleji.
K masovému fondue se hodí různé omáčky.

Potřebujeme:

200 g hovězí svíčkové,
200 g vepřových panenek,
200 g žampionů,
1 velkou bagetu,
2 šalotky,
1,5 l oleje na fritování

Omáčka s česnekem

Potřebujeme:
150 g zakysané smetany,
1 stroužek česneku,
sůl, pepř

Hořčičná omáčka

Potřebujeme:
5 lžic hořčice plnotučné
5 lžic jogurtu
5 lžic majonézy
1 sterilovaná okurka nastrouhaná
sůl, pepř

Jogurtová s chilli

Potřebujeme:
1 lžíci sladkokyselé chilli omáčky
1 stroužek česneku,
200 g hustého jogurtu
sůl