ZpětZpět na Aktivity

Pstruhové revíry

Číslo revíru: 463 030

Název revíru: Klanečnice 1 7 km 1 ha

Popis revíru:
Přítok Váhu. Od státní hranice se SR až po rekreační středisko nad obcí Strání včetně Svinárského potoka po poslední jez nad sklárnou ve Květné. Pramenné části revíru jsou chovné – lov zakázán.

Mimopstruhové revíry

Číslo revíru: 461 110

Název revíru: Olšava 2A 21,5 ha

Popis revíru: Rybářský revír tvoří nádrže:

název v katastrální území obce plocha

1. Ordějov Bánov 16 ha

2. Lubná Suchá Loz 3 ha

3. Kožiarky Březová 1,5 ha

4. Nad Obcí Strání 1 ha

Povolenky vydává:

MO MRS Uherský Brod
Partyzánů 1821
688 01 UHERSKÝ BROD

předseda: 603207611

místopředseda: 602529624

jednatel: 605055002

hospodář: 602378064

web: http://rybari.uh.brod.cz/

e-mail: rybari@uh.brod.cz


…a pár receptů :


Kapr dle Petra Voka

Potřebujeme:

plátky z kapra, máslo, česnek, slanina, kmín, sůl

Postup přípravy:

Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme slaninu a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a pokropíme máslovou směsí, okmínuje, osolíme a upečeme. Přílohy : Podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou a zeleninovým salátem.

 

Kapr na grilu

Potřebujeme:

2 porce 2 porce kapra, sůl, olej, citronová šťáva, 20g másla, petrželka

Postup přípravy:

Očištěné porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme na grilovací rošt a po obou stranách opečeme. Opečené porce kapra dáme na talíř, omastíme máslem pokapeme citronem a ozdobíme petrželkou. Je to rychlé a chutné. Přílohy : chleba, pečivo.

 

Pstruh na grilu

Potřebujeme:

4 pstruzi,10 dkg másla, nakrájená petrželka, pepř, sůl, citronová šťáva

Postup přípravy:

Uděláme si bylinkové máslo z petrželky, pepře a soli. Pstruhy i s hlavou, ale bez žaber potřeme vně i uvnitř bylinkovým máslem a ogrilujeme po obou stranách asi 12 minut. Pak pokapeme citronovou šťávou, kterou s tukem přelijeme na pstruhy a podáváme.
Přílohy : chleba, pečivo